Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

NOVA DIMENZIJA ČISTOĆE

 
   
 

Poliranje mermera - tvrde podne i zidne obloge

Brasco je nova dimenzija čistoće u Vašem gradu

 

 

TVRDE PODNE I ZIDNE OBLOGE - POLIRANJE MERMERA

1. Pranje i čišćenje podnih i zidnih tvrdih obloga (mermer, terazzo, granit, keramika, beton, asvalt i sl) vrši se, u zavisnosti od porekla, starosti i zaprljanosti, mašinsko-mehaničkom metodom uz pažljiv odabir sredstava i abrazivnih filceva za pranje i čišćenje. Nakon temeljnog pranja i sušenja, u zavisnosti od podloge, može se vršiti impregnacija ili kristalizacija.

 

» Impregnacija se vrši nanošenjem antiklizne zaštitne akrilne transparentne emulzije u dva do tri premaza. Zažtićena podloga se glanca hi speed mašinama do visokog sjaja. Ovako tretirana površina ostaje zaštićena i sjajna 4-6 meseci, u zavisnosti od frekvencije prolaznosti. Ova metoda se primenjuje na mermeru, terazzu i granitu. Preporučujemo redovno održavanje tretirane površine radi očuvanja lepog izgleda i kvaliteta kamena.

 

» Tvrđu i dugotrajniju zaštitu i sjaj dobijamo metodom kristalizacije. Postupak podrazumeva temeljno mašinsko pranje, uklanjanje nečistoća, nanošenje kristalizatora i njegovo utrljavanje hi speed mašinama do postizanja prirodne površinske tvrdoće i sjaja krečnjačkog kamena.

 

2. Mašinsko brušenje tvrdih podova (mermer, terazzo, asfalt) brusnim kamenjem različite granulacije (max. 8 komada). Ovom metodom se uklanja oštećeni i izgrebani sloj podne obloge i dobija "nov" uglancan - blistav kamen.

 

Laminat, keramika, PVC podovi, linoleum i parket se takođe dubinski čiste i impregniraju. U zavisnosti od vrste poda za pranje i čišćenje se koriste rotacione disk mašine sa abrazivnim filcevima, mikrofiber filcevima ili ručni abrazivi, profesionalna sredstva za pranje, čišćenje i negu, a nakon sušenja nanosi se metalizirana, akrilna emulzija ili neka vrsta voska. Sve emulzije koje BRASCO koristi za zaštitu su antiklizne, vrlo otporne na frkventnu prolaznost i vodootporne.